3.3.2014

Lystikäs keittiö

Keittiömme on vaalea (muttei harmikseni valkoinen) ja yhteydessä olohuoneeseen. Sinne mahtuu mukavasti neljän istuttava pöytä ja vähän soveltaen (pöytää kääntäen) kuuden hengen pöytä.

Pöytänä oli ensimmäiset neljä vuotta "väliaikainen" hutera hökötys (mikäänhän ei ole pysyvämpää kuin väliaikainen), jonka tilalle etsittiin enemmän tai vähemmän aktiivisesti 50-60-lukulaista seuraajaa. Pöydän piti olla sopivan ikäinen, tyylinen ja hintainen, suorakaiteen muotoinen ja vielä hieman aiempaa (80x120cm) isompi. Tuo kokovaatimus osoittautuikin vaikeimmaksi toteuttaa vanhassa pöydässä, sillä ne tuppasivat järjestään olemaan nykystandardeja pienempiä.

Viime joulun alla sitten lopulta löytyi kaikki kriteerit täyttävä pöytä, mutta sitäkin piti jäädä miettimään yön yli. Seuraavana päivänä, kun pöydälle olisi ollut peräkärrykyyti kotiin, kirppis olikin jäänyt joululomalle! Seurasi jännittynyt joulunaika ennen kuin kirppis seuraavan kerran aukesi uuden vuoden jälkeen ja pöytä saatiin lastattua vanhempien peräkärryyn.

Siinä se pöytä nyt tönöttää: sopivan kokoisena (85x130cm), sopivan ikäisenä, sopivan tyylisenä - ja vielä bonuksena jatkettavana. Enää pitäisi löytää uudet vanhat tuolit vanhojen vanhojen tilalle. Toivottavasti ne löytyvät pöytää nopeammin! :)

Pöydän lisäksi olen erikoisen tyytyväinen tämän hetkisiin verhoihin. Lasken ne parhaimpiin löytöihini ikinä! Vallilan Matti-verhokangas löytyi viime kesänä Tuurista huikeaan kolmen euron metrihintaan ja pakkohan sitä oli ostaa, vaikkei uusille keittiönverhoille tarvetta ollutkaan.

Pöytäliina on uudempi löytö edellisen viikon sunnuntailta Marimekosta. Tummansini-keltainen Puketti-kangas maksoi kymmenen euroa metriltä ja ostin kangasta niin paljon, että se riittää jatketullekin pöydälle. Uuteeen jatkettavan pöydän aikakauteen astuessani useimmat pöytäliinat jäivät auttamatta liian lyhyiksi täydessä pituudessaan olevalle pöydälle. Arkikäytössä pöytä on kuitenkin aina ilman jatkopalaa, joten käyttöä löytyy kaikille vanhoillekin liinoille (ja niitähän meinaan löytyy).

Ai niin ja niitä joskus aiemmin mainitsemiani viherkasvejahan on lisää keittiö pöydän päässä. Siinä ne toimivat näkösuojana muun ihastuttamisen lisäksi :)