23.9.2013

Nimeni on Hiiri, Minni HiiriKoukuttu rusetti (n. 17 x 5cm)

Tarvitset: Villalankaa n. 25g, koukkuamiskoukun, silmäneulan ja hiuspinnin.

Koukkuamiskoukun on hyvä olla hieman isompi kuin mitä virkkuukoukku olisi.  Mallityössä käytetyn koukkuamiskoukun koko on 3,5mm, langalle sopiva virkkuukoukku olisi 3mm.

Koukkuaminen: Työ aloitetaan virkkaamalla haluttu määrä ketjusilmukoita. Työtä ei käännetä missään vaiheessa, vaan "oikea" puoli on koko ajan koukkuajaan päin. Yksi kerros koostuu kahdesta vaiheesta: silmukat noukitaan koukulle oikealta vasemmalle mennessä ja "päätellään" vasemmalta oikealle mennessä. Näitä yhden kerroksen kahta vaihetta toistamalla työ etenee, kunnes se on halutun pituinen. Työ päätellään kiinteitä silmukoita virkaten oikealta vasemmalle.

Aloitus: Virkkaa 50 ketjusilmukkaa ja käänny krs:n lopussa.
Vie koukku ketjusilmukan läpi, ota lanka koukulle ja vedä ketjusilmukan läpi. Jätä silmukka koukulle. Toista kerroksen loppuun. Seuraavilla kerroksilla kerroksen 1. vaiheessa silmukat noukitaan koukulle pystysuorien silmukoiden läpi.

Vedä lanka 1. vasemmalla olevan silmukan läpi, *ota langankierto koukulle ja vedä kahden silmukan läpi* (ensimmäinen silmukka on juuri läpi vetämäsi s ja toinen s on 2. s vasemmalta). Toista *-* kerroksen "alkuun".

Kun työn korkeus on 10 cm, päättele silmukat.
Ompele työn ala- ja yläreuna yhteen oikeat puolet vastakkain, mutta jätä saumaan n. 4cm:n kääntöaukko. Aseta sauma työn keskikohtaan ja ompele päät.
Käännä työ oikein päin ja sulje kääntöaukko. Höyrytä kevyesti.

Taita työ pituussuunnassa kahtia ja ompele ylä- ja alaosa keskeltä yhteen muutamalla pistolla. Ompele pinni poikittain kiinni rusetin pohjaan.


P.s. Vinkkejä ja kuvallisen ohjeen koukkuamiseen löydät esim. Novitan sivuilta.